Неделна Кухня #750 Daikon Crackers
Гледай днешното шоу в YouTube.
За съжаление текстът на урока не е даден на английски, но вниманието ми се спря на две съставки от рецептата.
- Daikon е японското име на един вид бяла ряпа, на латински Raphanus sativus longipinnatus.
- Miso е специална и много използвана подправка в японската традиционна кухня, която се прави чрез ферментация на соеви бобове, ориз и други.
По повод на тази рецепта ми идва на ум един друг японски специалитет - Wasabi, който по вкус наподобява съвсем на хрян, само за разлика от хряна е светло зелен.
А от wasabi се сетих за френската комедия "Уасаби" на продуцента Люк Бесон и режисьора Жерар Кравчик, в главната роля Жан Рено. Хубав филм.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]
<< Начална страница