петък, 13 юни 2008 г.

Неделна Кухня #96 Рамачипан


Гледай днешното шоу в YouTube.

Наскоро срещнах една жена в Нисеко, която прави най-вкусния хляб. Казва се Рамачипан.
Тя се съгласи любезно да ми покаже, как да го направя един ден.
Седмица преди да заснема това видео аз пробвах нейния хляб с пекан и кленов сироп, който беше фантастичен - така реших че искам и аз да опитам да го направя.
Първо трябваше да начупя няколко пекан ореха на парченца.
Препичаме ги на фурна за пет минути.
След това слагаме малко естествена мая в една купа, добавяме сол, кленов сироп, зехтин и брашно.
Използваме два различни вида брашно.
След това добавяме вода.
Размесвам го с ръце.
След това го изваждам от купата и го слагам на масата и го меся около 15 минути, мисля.
После разточвам тестото и го поръсвам с пекан. Хоп.
Навивам пекан вътре в тестото.
После го меся още малко.
Следващата стъпка е да се оформи малко така че да придобие хубава гладка форма отгоре. Ето така.
След това го слагам в купата и го покривам.
Обикновено трябва да изчакате около два часа, мисля. Но ние го оставихме за една нощ и се върнахме на другия ден. Изглеждаше така.
Поръсихме го с малко брашно отгоре. И го сложихме на масата. Обърнахме го. И след това го нарязахме на парчета за различни размери хляб
След това направихме малки хлебчета - запазвайки гладката форма на повърхността.
След това покрихме хляба и го оставихме за малко.
После дойде време окончателно да се оформи.
Разточваш го малко, после го загъваш от краищата, после го навиваш, след това щипваш горните краища заедно
Би трябва да прилича на морска краставица, за която никога не съм чувала досега, но мисля че изглежда горе-долу така.
След това слагаме хляба в машина за втасване.
След това приготвям малките, като ги разточвам така и ги щипвам отгоре заедно.
Слагам ги да втасват и тях.
След известно време ги изваждам и ги рязвам отгоре с ножица.
Най-накрая е време да се пекат.
След като се извадят от фурната, трябва да се напръскат с вода.
След това рязваме отгоре големите франзели и опичаме и тях.

1 коментара:

В 14 юни 2008 г. в 6:00 , Blogger tdes каза...

Hi Emilia,

Thank you so much for doing this! It's awesome.
I've added links to this site :)

Sarah

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница